Aroma of the world

Aroma of the world


Comenzi telefonice: 0753 033 330
 

119,99 Lei

B1297
În stoc
+

Aroma of the world, A journey into the mysteries and delights of coffee

AUTORI: Elisabetta Illy, Prefata Santo Versace, Retete exclusive Gianfranco Vissani

DATA PUBLICARII: 26 Octombrie 2012.

Cafeaua este cea mai cunoscuta bautura din lume, insa originile sale sunt inconjurate de mister. Ceea ce stim este ca “pamantul nativ” al plantei este Ethiopia si ca de acolo a travesat Africa si a ajuns in Arabia Saudita. S-a raspandit in Europa in secolul al XVII – lea si apoi in America si Orientul Indepartat. Din secolul al XIX-lea a devenit o bautura cunoscuta la nivel mondial iar succesul sau s-a mentinut in timp.

Elisabetta Illy a scris o carte ce combina un jurnal de calatorie, cu descrierea zonele in care cafeaua se cultiva (Etiopia, India, Brazilia si Columbia), cu povestile, ritualurile si traditiile asociate prepararii cafelei. Boaba de cafea este vedeta de necontestat a cartii, iar pentru a oferi o imagine pe cat se poate de completa, autoarea ia in discutie, de asemenea, impactul sau social, influentele ei benefice asupra sanatatii noastre atat fizice cat si psihologice, pecum si tehnicile de degustare care scot in evidenta o infinitate de arome subtile pe care le contine un espresso sau un alt mod de peparare a cafelei.

Cartea ofera, de asemenea, sfaturi despre cum sa pregatesti o cafea perfecta chiar si acasa si cum sa identifice un espresso facut corect intr-o cafenea. De la moka si cafeaua facuta la filtru pana la cafeaua turceasca si cafeaua napoletana, autoarea analizeaza, de asemenea, obiceiurile in diferite tari ce fac din bautul cafelei un ritual veritabil. Un ritual care poate fi repetat in bucatarie, pentru a face creatii exclusive Gianfranco Vissani, care transforma boabele de cafea intr-un ingredient important in retetele sale uimitoare fie ele dulci, sau sarate.

illycaffe